Віза в Німеччину на дитину: документи, сплата консульського збору

[sc:baner ]

Объявления связанные с запросом

Виїзд з дитиною у Німеччину, так і в інші держави Шенгенської зони, завжди супроводжується додатковими бюрократичними справами. Відразу слід сказати, що зазвичай багаторазові візи на дітей не видають.

На кожну дитину, незалежно від того, вписана вона в паспорт батьків чи має власний, заповнюється персональна анкета, а підписують її законні представники неповнолітнього (батьки, усиновителі, опікуни). Якщо дитина (неповнолітня) подорожує з батьком (батьками), який виступає спонсором поїздки, то співробітники консульств Німеччини, як правило, не вимагають оформлення на нього спонсорського листа.

Для дуже маленьких дітей жорсткі вимоги до фото на шенгенську візу дещо послаблюються: робиться допуск на вікові особливості і складності процесу фотографування. Якщо дитина вже досягла шестирічного віку, то в паспорт батьків (якщо він туди вписаний) вклеюється його фото. На кожного неповнолітнього вклеюється персональна віза, а діти, які досягли 14-річного віку, повинні мати свій проїзний документ (в даному випадку – закордонний паспорт).

У генеральному консульстві Німеччини в Санкт-Петербурзі існують своєрідні правила щодо оформлення віз на дітей. Якщо дані дитини вписані в закордонний паспорт одного з батьків після 2010 року, то віза в Німеччину на нього бути оформлена не може. Доведеться «справляти» малюкові власний проїзний документ.

Вимоги до документів на дітей

Крім стандартного пакета документів (за винятком вказаних вище і, зрозуміло, довідок з роботи), на дитини слід подати:

  • апостильована копію свідоцтва про народження;
  • якщо дитина подорожує один, у супроводі лише одного з батьків або третіх осіб, потрібно нотаріально завірена згода від батьків (або одного з них, якщо другий супроводжує неповнолітнього), що залишаються на батьківщині (оригінал і копія). У генконсульстві в Санкт-Петербурзі це вимога кілька пом’якшено: якщо батьки самі подають документи на візу для власної дитини, то ніяких письмових згод оформляти не потрібно;
  • якщо батьки відсутні з об’єктивних причин (померли, пропали безвісти, позбавлені батьківських прав, біологічний батько офіційно не числиться таким), то замість їх письмової згоди знадобиться відповідний документ (свідоцтво про смерть, довідка з міліції, ухвала суду або довідка з Рагсу Ф-25 – для матерів-одиначок);
  • якщо у батьків або осіб, що супроводжують вже є діючі шенгенські візи, то до комплекту документів на неповнолітнього необхідно додати копії сторінок їх закордонних паспортів (з візами і персональними даними).

Сплата консульського збору

Від сплати консульського збору звільняються:

  • діти до 6 років;
  • інваліди (у тому числі і дитинства) та супроводжуючі їх особи;
  • близькі родичі громадян ЄС;
  • дружини і неповнолітні діти громадян Німеччини;
  • учасники програм обміну, а також некомерційних заходів;
  • стипендіати;
  • школярі та студенти, в наступні Німеччини на стажування.

При оформленні візи через будь офіційний візовий центр Німеччини сервісний збір стягується з усіх вищевказаних категорій аплікантів, за винятком дітей віком до шести років, а також інвалідів та супроводжуючих їх осіб

Жіночий журнал
[sc:baner ] [sc:TizerNET ]