Віза в Гондурас – й центр культури стародавніх майя біля ваших ніг!

[sc:baner ]

Объявления связанные с запросом

У деяких наших співвітчизників звучання слова «Гондурас» викликає мимовільну усмішку: вже дуже забавні асоціації виникають в підсвідомості. Однак до цієї невеликій латиноамериканській країні слід ставитися з достатньою часткою поваги хоча б тому, що саме тут розташовувався осередок культури стародавніх майя. Хто знає, не пристань каравели Кортеса до цих берегів майже півтисячоліття тому і не перебий іспанці відчайдушно чинили опір завойовникам індіанців, бути може, політична карта світу була б зараз зовсім інший! А багато відкриття майя, нині безповоротно втрачені, мали б вплив на сучасну цивілізацію.

Але це все з розряду припущень: що було, того вже немає. Звичайно, індійці живуть в Гондурасі і зараз, проте багато племена асимілювали, загубилися серед інших народів, розгубили свою культурну спадщину. Але і тепер в Гондурасі можна побачити не тільки матеріальні сліди великої культури майя, але і автентичні села, в яких індіанці живуть і протистоять натиску цивілізації. І це варте не лише уваги, але й поваги.

Втім, навіть якщо історія і культура індіанських народів вас мало цікавить, то Гондурас надасть вам та інші розваги: від знайомства зі своїм унікальним тваринним і рослинним світом до традиційного пляжного відпочинку. Причому віза в Гондурас для цього потрібна аж ніяк не завжди!

Коли віза в Гондурас росіянам не потрібно?

Якщо ваша поїздка в Гондурас не пов’язана з отриманням прибутку на території цієї держави (працевлаштуванням, прямий комерційною діяльністю), а термін перебування не більше 90 днів, то заздалегідь оформляти візу в Гондурас не потрібно. Їздити в гості до родичів і друзів, відпочивати, проводити ділові візити – все це можна без візи.

При перетині кордону потрібно лише пред’явити закордонний паспорт, актуальний на весь період перебування в Гондурасі, та заповнену на іспанською мовою міграційну картку. Теоретично прикордонники можуть поцікавитися наявністю у вас зворотних квитків та достатніх засобів на період перебування в Гондурасі, однак це практикується тільки в міжнародних аеропортах. На дітей необхідно подавати письмовий дозвіл залишилися на батьківщині батьків (або одного з них), завірена нотаріально.

Оформлення візи в Гондурас у Москві

Якщо запланований період перебування на території Гондурасу перевищує 3 місяці, то краще всього оформляти візу в посольстві Гондурасу в Москві. Попереднього запису немає.

Аплікант повинен подати:

  • закордонний паспорт, актуальний не менше 3-х місяців на момент в’їзду в Гондурас;
  • копії перших сторінок проїзного документа;
  • заповнену англійською або іспанською анкету-клопотання за підписом апліканта;
  • 3 кольорових фото 3х4;
  • підтвердження бронювання готелів або лист-запрошення з наданням проживання;
  • квитанції про сплату консульського збору (30 або 60 доларів США в залежності від кратності запитуваної візи) та поштових витрат (у разі відправлення документів поштою);
  • свідчення платоспроможності апліканта (ні в якому разі не готівка);
  • на дітей – дозвіл від супроводжуючих їх батьків (нотаріально завірений);
  • квитки в обидва кінці.

Всі супровідні документи повинні бути перекладені на англійську або іспанську мову.

[sc:baner ] [sc:TizerNET ]